27.02.13

Ens posem malalts i el primer que fem molts és escriure els símptomes que patim al Google, a veure què surt. Ja no cal despenjar el telèfon per demanar hora amb el nostre metge de capçalera, ho podem fer per Internet. I ara es pot controlar la nostra salut de forma remota, a través d’aplicacions mòbils o de la telemonitorització. És l’era de la e-Salut. Parlem d’aquest tema i també de disseny interactiu, una disciplina que busca trobar maneres de comunicar-nos de manera més fàcil i natural amb les màquines. Barcelona, durant una setmana, es va convertir en la capital mundial d’aquesta disciplina. S’hi va celebrar la 7a edició de la Conferència TEI. Experts de tot el món s’hi van trobar per parlar sobre els darrers avenços i els futurs reptes en la interacció persona-màquina. Per últim, en aquest capítol, parlarem dels ‘makers’. A Tokyo  -on si no?-  ha obert un cafè motl especial, on a part de prendre una beguda pots imprimir-te els teus dissenys en tres dimensions. De moment, sembla ser que és el primer al món. S’imposa la moda del Do it Yourself, que està portant cada cop més gent a fer-se els seus propis dissenys de coses i a imprimir-se’ls. Hi ha qui afirma que estem al davant d’una nova revolució industrial.