06.03.13

Avui dediquem el Tendències  a la dansa. La setmana passada es va celebrar la 4ed del Festival IDN, imatge, dansa i nous mitjans. L’únic certamen del país que explora les relacions entre el moviment i la tecnologia. Durant dues setmanes al Mercat de les Flors hi han mostrat propostes locals i també internacionals. Des de boscos de mans fins a espais menguants que posen a prova la destressa d’un ballarí que acaba convertint-se en gairebé un holograma. A més, videodansa i instal·lacions que convidaven el públic a ballar. I continuem parlant de dansa, perquè us presentarem un projecte que hem descobert fa poc (a través de New Media Performance) i que é simplement preciós: Choros és un curt experimental que explora la percepció que tenim del moviment. Una ballarina es mou i es composa i descomposa de desenes de ballarines que repeteixen el seu gest. Entre totes, es traça la coreografia.

Canviem de tema. Cada dia, es pugen 300 milions de fotografies al Facebook. Avui dia, la tecnologia ens ho posa tan fàcil, que estem obsessionats a capturar tots els instants de la nostra vida, ja sigui en vídeo o en foto. Però si ho tenim tot documentat, potser ja no és necessari recordar res. On queda la nostra memòria? Parlem d’un nou fenomen, el lifelogging.

Juntament amb Facebook i Twitter, Instagram és una de les xarxes socials més conegudes. Qui més qui menys, en algun moment donat treu el mòbil per capturar la realitat i ho puja al web amb una sèrie de paraules clau. Aquesta eina ha esdevingut també una bona eina de difusió per a entitats. Per exemple, a Girona l’Associació de naturalistes acaba d’endegar un concurs via instagram.