06.03.13

Ho confessem: aquest certamen bianual és un dels nostres preferits. Que per què? Doncs perquè l’IDN, imatge, dansa i nous mitjans, és l’únic que explora les fructíferes relacions entre el moviment i la tecnologia. Perquè porta propostes altament interessants, espectacles que s’endinsen en els límits entre disciplines, novedosos, bells; coreografies que juguen amb el gest, la imatge, la música, les eines digitals. Enguany, el Festival, dirigit per la Núria Font, una de les pioneres a casa nostra de la videodansa, arribava a la 4a edició. Durant dues setmanes, al Mercat de les Flors, còmplice en la selecció dels espectacles i a aconseguir portar-los a Barcelona, hi han mostrat propostes locals i també internacionals. Des de boscos de mans fins a espais menguants que posen a prova la destressa d’un ballarí, que acaba convertint-se en gairebé un holograma. A més, videodansa i instal·lacions que convidaven el públic a ballar.

Més informació:

Dansar en digital. Pierre Rigal al Festival IDN, per Jordi Sora. Entrada al bloc de Tendències.

Reportatge de l’edició anterior: