13.03.13

Cada dia es pugen 300 milions de fotografies al Facebook. Vivim envoltats d’imatges, potser saturats. Les instantànies ja no capten l’ ‘instant decisiu’, com deia Cartier Bresson, sinó tots els instants. La quotidianitat. És tal la proliferació descontrolada d’imatges que molts intel·lectuals, artistes i fotògrafs proposen una nova ecologia visual, on enlloc de produir noves fotos, es recuperi i recicli material que ja existeix, donant-li un nou significat. Aquesta és una de les idees del manifest de la mostra “D’ara endavant. La postfotografia en l’era d’internet i la telefonia mòbil, que es pot veure aquests dies i fins a l’abril a l’Arts Santa Mònica. Es tracta d’una exposició dedicada a la postfotografia que reuneix més de 70 artistes -entre ells els catalans Laia Abril i Roc Herms— i que ha estat comissariada per Joan Fontcuberta.

 

 

T’interessa la fotografia? Aleshores potser t’interessen les següents històries:

Col·lectius fotogràficsRomàntics sense remei, dels que encara creuen en el gènere del fotoperiodisme, uneixen forces i recursos, il·lusions i mirades per publicar projectes com Piel de Foto.

World Press Photo 2012: Fer-nos la llum sobre el que succeeix al món. Mostrar-nos altres mirades, més variades i riques, de la realitat que no les que acostumem a veure a la televisió. És aquest l’objectiu dels fotoperiodistes.

Joan Fontcuberta: Construint identitats en l’era digital. O de l’exhibicionisme a la xarxa a l’exposició itinerant “A través del mirall”