18.03.13

Fins fa pocs anys, la fotografia implicava, com deia Henri Cartier Bresson, un fotògraf francès considerat el pare del fotoreportatge, captar l’instant decisiu. El moment realment important. S’immortalitzaven moments, persones, estats d’ànim, espais, situacions, paisatges. Fer una foto requeria temps, per pensar, per enquadrar. També coneixements tècnics, per saber fer anar la càmera amb certa destresa. I així, durant un segle gairebé, la imatge va ser patrimoni exclusiu d’uns quants. Des de fa uns anys, les coses han canviat i molt. Hem passat de fer imatges analògiques, amb rodet i revelat, al món digital, molt més ràpid i econòmic. I que, a més, ens permet compartir les nostres mirades en temps real a través d’internetAra ja no ens cal un instant decisiu, com reclamaven els fotoperiodistes del segle XX. Ara, fotografiem TOTS els instants. Fins i tot els moments més banals.

Documentem exhaustivament la nostra vida. I bolquem aquestes imatges a la web a la vegada que també consumim quantitats ingents d’imatges d’altres. Estem a l’era de la fotografia 2.0 o del que alguns teòrics comencen a anomenar postfotografiaL’exposició “D’ara endavant. La posfotografia en l’era d’internet i la telefonia mòbil”, a l‘Arts Santa Mònica,  propiciada pel prestigiós festival de fotografia Les Rencontres d’Arles, i comissariada per un equip de luxe -entre ells Joan Fontcuberta-, constitueix la primera gran exposició internacional que presenta aquest fenomen en tota la seva complexitat i diversitat. Exposa els treballs de prop de 50 artistes, entre els quals hi ha dos catalans…

 

Tenim dos catàlegs per regalar-vos. Són molt xulos! Si en voleu aconseguir un, l’únic que heu de fer és dir-nos qui són els dos artistes catalans que hi participen! Deixeu-nos un comentari en aquest post amb els dos noms. Per si de cas…  aquí us deixem una pista… 

Divendres 22 de març direm qui han estat els dos guanyadors! Sort!!

Per cert, l’expo la podeu visitar fins al 14 d’abril.