20.03.13

Cada cop és més freqüent que ens apuntem a cursets de patchwork. O per aprendre a restaurar mobles o a dissenyar bijuteria. Moltes persones ho fan de forma autodidacta a través d’Internet i comparteixen les seves experiències a les xarxes socials. I, paradoxalment, alguns fins i tot han aconseguit convertir el seu hobby en una feina remunerada. Estem parlant d’un nou fenomen: el crafting.

Des que han començat a sortir a la llum els casos de corrupció d’alguns polítics, no han deixat de sortir plataformes a Internet denunciant la seva mala praxis. O potser ha estat al revés: gràcies que els ciutadans s’han agrupat en xarxa, tenim més transparència política. Antoni Gutiérrez-Rubí ens parla sobre aquesta simbiosi entre Internet i política.

Anem a Olot, on els alumnes de l’Institut olotí del Bosc de la Coma preparen robots i circuïts per participar al torneig del First Lego League. I per últim, parlem sobre el futur del cinema. Als darrers anys, els crítics del setè art, els actors, realitzadors, debaten si val la pena lluitar per mantenir les pel·lícules en 35mm amb vida. I això és justament el leit motiv del documental “Side by Side”, produït i presentat per Keanu Reaves. El docu parteix de la pregunta: com la manera de fer cine està canviant en l’era digital.