27.03.12

A mitjans del segle XIX, al llarg dels rius de Catalunya van començar a aparèixer colònies industrials. Eren, sobretot, fàbriques textils, al voltant de les quals s’ubicaven les cases dels obrers, escoles, esglésies i, fins i tot, economats. El Llobregat, el Ter, el Cardener, el Fluvià, el Freser, el Segre, comptaven amb una d’aquestes colònies, avui dia esquelets que recorden com van ser altres èpoques.

En alguns d’aquests indrets hi havia també escoles de la llar, on s’ensenyava les dones a planxar, a cosir, a cuinar, a fer les tasques que se’ls presuposaven. A ser bones esposes. La Mariel també assisteix a una d’aquestes escoles per a senyoretes. És una noia molt senzilla, que aspira tenir una família i una casa a la colònia. I és també la protagonista de la sèrie que porta el seu nom, Mariel, i que s’emetia a través del programa DO, de la Xarxa de televisions locals.

Al capdavant hi ha la realitzadora Vanvelvet. Experimentació, creativitat, misteri, sensualitat i una atmosfera angoixant.