27.03.13

Comencem el programa fortets… parlant ni més ni menys de sexe. Imagineu-vos per un moment que la vostra parella està a milers de kilòmetres de distància. Que ha anat a treballar uns mesos  per exemple a Nova York. La trobeu a faltar, esclar, i us hi podeu comunicar per Skype, enviar-vos whatsapp, xatejar, mails..  Però… ehem ehem.. què passa amb el sexe? Per sort, cada cop més les noves tecnologies ens ho posem més fàcil en qüestions de plaer.

Canviem radicalment de tema i de sexe passem a videojocsDiàlegs enginyosos, històries addictives i personatges complicats comencen a fer-se un lloc a les aventures gràfiques “made in spain” gràcies a la figura emergent del guionista de videojocs. Coneixem el lleidatà Josué Monchan, pioner de l’ofici al nostre país. Dues històries seves han estat nominades als IMGA, els premis internacionals més importants de videojocs per a mòbils.

Són seguramente un dels col·lectius d’artistes més interessants que hi ha actualment. I que més ens agraden, ho reconeixem. Treballen amb la llum i amb la interacció i tenen peces realment espectaculars. Potser pel nom, UVA , les sigles d’United Visual Artists, no els coneixeu però… i si us diem que són els que van fer els audiovisuals  dels Massive Attack a la darrera gira de concerts?

I acabarem amb un projecte d’animació que podreu veure d’aquí ben poquet a través de La Xarxa. Es tracta de Les nostres vides dibuixades, una sèrie d’animació tradicional que els propis membres de la productora que hi ha al darrere, GROC Films, fan a mà! En conjunt, conformen un petit univers íntim i també esbojarrat. A més, aquesta sèrie ha estat seleccionada per anar al Festival de Cannes.