03.04.13

Potser aquests dies de setmana santa heu viatjat; potser heu anat a l’estranger, a algun país exòtic, o tal vegada us heu quedat per Europa o voltat per Catalunya. Sigui com sigui, la manera com heu viatjat vosaltres i com ho feien -si és que podien- els vostres avis, no té res a veure. De fet, les formes com molts vam començar a viatjar i com ho fem ara són molt diferents. Abans havies de passar per l’agència de viatges sí o sí. Ara gràcies a internet, ho tenim tot a l’abast. Les xarxes socials, els blogs, les apps viatgeres… les noves tecnologies estan propiciant una nova tipologia de viatger.

I continuem parlant de viatges. En aquest cas, en el temps i sense màquina de HG Wells! Parlem del projecte “Dear Photograph” i és una iniciativa per fotografiar el passat en el present. Es tracta d’agafar una foto ja feta anys enrere, anar al lloc on es va fer i tornar-la a fotografiar in situ. Fotografies de fotografies que combinen present i passat al mateix dispar.

Per últim, entrevistem l’Albert Cuesta, periodista especialitzat en noves tecnologies . És un pioner en aquest àmbit, de fet. Fa més de 15 anys va crear la primera llista de correus a Catalunya i encara avui dia es fa servir! A més, va ser l’impulsor de Twitter en català. Els companys de la Televisió de Cardedeu l’han entrevistat.