10.04.13

Diuen d’ell que és el Dalí de la cuina. Creatiu, innovador, avantguardista, transgressor… A Ferran Adrià se li han atribuït molts adjectius. Però potser la seva faceta menys coneguda és la de gurú de les noves tecnologies. El nostre xef més internacional està fent una gira per les universitats espanyoles per explicar als joves que la creativitat i les tecnologies de la informació tenen un paper molt important per transformar la societat. I també, esclar, per presentar el seu darrer projecte, la Bullipèdia.

A més de Ferran Adrià, en aquest capítol anirem a Hangar a conèixer el tàndem BlablabLAB. En els darrers anys ha aparegut un nou perfil d’artistes per als quals  l’adjectiu “pluridisciplinar” es queda curt. Més enllà de l’encreuament de disciplines, i amb la investigació científica i tecnològica en el centre del procés creatiu, el col.lectiu Blablablab en són l’exemple perfecte. 

Recordeu Norman McLaren, el brillant realitzador escocès pioner del cinema experimental? Doncs el treball d’aquests japonesos potser us el recorda…. El projecte es diu Koukou. Animació abstracta amb veus reals superposades i paraules sense sentit en japonès.

Per últim,  anem fins a  Tarragona on fa uns dies, 600 estudiants d’entre 6 i 23 anys van participar a l’European Robotics Festival, la major competició de robots construïts amb peces LEGO del món. Fins a la ciutat catalana van venir 70 equips d’arreu del món que van posar a prova els seus coneixements d’enginyeria.