10.04.13

El que va arribar a fer aquest bon home fa més de mig segle és fascinant…. fins i tot avui dia! Pintava directament a sobre del negatiu i era un veritable artesà del retalla i enganxa. Va ser així, i amb bones dosis de creativitat i imaginació i innovació i perquè no, bogeria, com va aconseguir fer curtmetratges com “Neighbours”, dos veïns que es barallen per veure de qui és una floreta que neix just al límit entre les seves cases. Molt divertit! O “Le Merle”, un curt deliciós on una merla, l’ocellet, va perdent el bec, les ales, les potes, i tot i així, continuem veient una merla en pantalla! Superminimalista…

Som molt fans de Norman McLaren, el brillant realitzador escocès que va fer carrera a Canadà, sobretot, gràcies al National Film Board, una de les entitats del món, gosaríem dir, que més aposta per la creació audiovisual de qualitat (entreu a la seva web, val molt la pena! De ben segur que us hi trobareu alguna delicatessen audiovisual!). McLaren va ser pioner del cinema experimental i segurament el treball dels artistes japonesos que us presentarem en aquest Tendències us el recorda…. El projecte nipó es diu Koukou. I com veureu, és animació abstracte amb veus reals superposades i paraules sense sentit en japonès. Us avisem: és hip-nò-tic…