16.04.13

Per Eva Pinel, de Nicetales

 

No podia ser d’altra manera, sobretot per la velocitat amb la qual van penetrant els canvis. I és que enguany, a l’edició del festival de literatura infantil “Món Llibre” que se celebra a Barcelona dies abans de Sant Jordi (es va fer aquest cap de setmana 13 i 14 d’abril), a banda de les activitats ja clàssiques per a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys, com poden ser els contecontes o les titelles, l’organització es va fer ressò de l’interès del públic per les noves tecnologies dedicant-hi un espai específic. Això es va traduir en la proposta d’activitats que va organitzar Edita Interactiva, un grup d’una vintena d’editors digitals infantils, posant l’accent en els contes que combinen qualitat, aprenentatge i noves tecnologies. La literatura en un clic.

Mitjançant pantalles de televisió connectades a dispositius iPads tots els nens i nenes que volguessin podien experimentar amb les diferents aplicacions infantils que s’exposaven i conèixer-les de primera mà. Allà es podien veure aplicacions premiades com iPoe desenvolupada per Play Creatividad, el Petit conill perdut troba família de iLUBUC, o aplicacions en forma de llibreria de contes infantils com NiceTales.

D’altra banda, com que la “tradició” no és incompatible amb la tecnologia, alguns dels editors d’ Edita Interactiva (Mother Tongue i Tales Apart) van organitzar tallers de titelles i màscares de personatges dels seus contes interactius.

Ara, la propera cita és el dia 20 d’abril, de 16 a 17h a l’Apple Store de Passeig de Gràcia (Barcelona) on, per escalfar motors tres dies abans de la diada de Sant Jordi, es farà una petita presentació del que és cada app de les que conformen el grup d’editors d’Edita Interactiva.