17.04.13

Fa 14 anys va néixer a Calaf, a la comarca de l’Anoia, Idensitat, un projecte d’art que buscava posar en contacte diversos creadors i els ciutadans del territori per desenvolupar dinàmiques socials. La idea era intervenir en l’espai públic, usant l’art com una eina de crítica, de revulsiu social. De Calaf, el projecte es va anar estenent per la resta del país. Enguany, Idensitat ha estat guardonat amb els Premis Ciutat de Barcelona.

La Marea, Cafèambllet, Ets el que menges, ObamaWorld, Alternatives Econòmiques, La DirectaLa llista de nous mitjans de comunicació que estan apareixent a Internet és interminable. Tenen en comú que practiquen un periodisme independent, lliure d’interessos econòmics i polítics. Però… són rendibles? Seran el futur? Parlem amb alguns emprenedors periodístics perquè ens expliquin les seves iniciatives i si pensen que aquests seran els nous mitjans de comunicació del futur.

Ja sabeu que ens agrada ensenyar-vos curiositats que anem trobant a la xarxa. Doncs bé, aquesta setmana és el torn d’aquest curtmetratge argentí: Luminaris. En un món en què regna la llum i marca el ritme de la vida, un home normal i corrent té una idea que pot canviar el rumb de les coses.  Animació en stop motion que barreja actors reals i objeces animats.

Per últim, des de l‘Empordà Televisió ens arriba aquest reportatge sobre La Pegatina, un grup de rumba i ska de Montcada i Reixac que acaba de presentar una mena d’ aplicació videojoc per a mòbil.