19.04.13

Text Lídia Gàzquez. Fotos Martí Andiñach

En un moment en què la indústria de la música viu una profunda transformació, en gran part per la irrupció de les noves tecnologies, els músics busquen fórmules per arribar als seus seguidors i fer-se escoltar, nous canals de promoció i nous formats.

Així que les xarxes socials tenen un paper fonamental. Dimarts 16 d’abril a les 20h va tenir lloc a Barcelona el concert de Puerta 10  per presentar el seu disc “Belvedere”. El concert va ser exclusiu, en directe des de Talent&Co, però amb la novetat de ser retransmès per twitter. L’streaming de la twitcam es va poder seguir pel compte oficial de la banda @PuertaDiez i amb el hashtag #Puerta10. Entre cançó i cançó, els membres del grup anaven responent les preguntes dels seus fans i dels periodistes, que anaven tuitejant en directe.

Aquest format permet multiplicar exponencialment els seguidors d’un concert i la interacció del públic amb els músics, dels músics amb el seu públic. Spotify va patrocinar aquest concert i l’esdeveniment ens mostra que s’obre un ventall de socialització en xarxa de la música, més enllà d’escoltar-la en format digital, aportant la calidesa del directe, del diàleg entre artista i públic.

Giancarlo Arena (veu), David Sevilla (guitarra), Víctor García (baix) i Berenguer Aina (bateria), formen la banda de música pop Puerta 10. Són de Sant Boi de Llobregat i l’any 2011 van publicar els seu primer disc “Sólo hay voces”. Antonio Orozco els va escollir per acompanyar-lo a la seva gira Diez. Això els ha permès tocar a escenaris tan emblemàtics com el Palau Sant Jordi o la Riviera de Madrid.

Belvedere, el nom del seu darrer disc, és un terme arquitectònic italià que significa “bella vista”, un lloc on gaudir del panorama, a més del nom d’una de les seves primeres cançons. De moment, la seva presentació a twitter ha estat tot un èxit i han permès a seguidors i descobridors de la seva música tenir unes bones vistes del seu directe, també des de les nostres petites noves pantalles: l’ordinador, la tablet, l’smartphone.  Seguirem els passos 2.0 de Puerta10.