24.04.13

Com que ahir va ser Sant Jordi, hem preparat un programa especial dedicat als llibres. En paper i també en pantalla. Començarem parlant de lectura social. I és que d’un temps ençà, la proliferació de plataformes, dispositius de tota mena, xarxes socials de lectors i apps, fan que poguem comentar en temps real el que estem llegint amb altres persones. I sovint sense ni sortir del propi llibre.

Qui no ha entrat mai en una llibreria pel simple plaer de passejar entre novel·les, còmics, assajos, per tafanejar? Ens agrada agafar-los, tenir-los entre les mans. Fullejar les seves pàgines lentament. Fins i tot olorar-los. Alguns no aconsegueixen cridar la nostra atenció; d’altres, en canvi, ens captiven a la primera. Parlem d’emocions i llibres.

I com que ja ha arribat el bon temps i això convida a llegir a l’aire lliure i també a passejar. Sumar aquestes dues aficions és més fàcil gràcies al Mapa Literari Català 2.0. Una mena de catàleg d’autors de la literatura catalana, que els situa en el context geogràfic de la seva obra.

Per últim, les editorials estan en ple procés de reconversió degut a internet i tecnologies com ara l’ebook. I aquests canvis afecten no tan sols a editorials, sinó també a col·lectius al voltant del món del llibre, com ara als autors, als il·lustradors, a les empreses de distribució.. Veurem com les noves tecnologies permeten explicar les coses de manera diferent.