07.05.13

En aquest capítol del Tendències coneixerem en Marcos Martín, dibuixant de còmics. A ell devem alguns dels millors episodis de The Amazing Spiderman, Daredevil o Doctor Extraño. Ara, juntament amb el guionista de la sèrie de televisió Lost, en Brian Vaughan, s’ha embarcat a fer un còmic en versió digital, The Private Eye. La idea, tornar a fer del còmic un producte massiu i econòmic.

Fer una pel·lícula amb només 500 euros. Marketing o realitat? Cada cop hi ha més realitzadors que es passen al low cost per poder continuar fent cine, tot i la que està caient. Fan pel·lícules més intimistes, amb un equip de rodatge petitíssim i se les empesquen per trobar formes de distribució més econòmiques. El Festival de Cinema d’autor de Barcelona és un bon exemple de cinema de qualitat per quatre duros.

Aquesta setmana us ensenyarem un preciós curtmetratge que combina tècniques totalment artesanals amb tecnologia digital inspirat en un poema de Pablo Neruda, The Me Bird. I per últim, a la secció De Prop, Gavà TV ens envia una peça sobre la mostra Contradansa que es pot veure aquests dies a l’espai Moritz, de Cornellà de Llobregat.