07.05.12

En Marcos Martín des de ben petit ja ho tenia clar: ell, de gran, faria còmics. I així va ser. Als 20 anys dibuixava portades per a editorials espanyoles i avui dia és un referent dels còmics de superherois. Del seu traç han sortit capítols i capítols de The Amazing Spiderman, Doctor extraño o Batgirl. I fins i tot ha estat guardonat amb el guionista Mark Waid amb els premis Eisner, els més prestigiosos del món del còmic, per la sèrie Daredevil.

A finals dels anys 90, en una estada a Nova York, el Marcos va conèixer en Brian K Vaughan, guionista de sèries de còmic mítiques com Y: The Last Man, i de sèries de televisió com ara “Lost”. Aleshores els dos feien les seves primeres passes al món del còmic i junts van fer una primera proposta d’història curta per la DC, l’editorial que fa Batman i Superman.

Ara de nou junts s’han embarcat en un nou projecte, aquest cop digital. Han llençat The Private Eye, una història els dos primers capítols de la qual ja es poden llegir online en anglès, català, castellà i també portuguès.

Vols veure l’entrevista sencera que li vam fer al Marcos? Doncs aquí la tens!

Marcos Martín: “Amb The Private Eye establim una nova relació amb el lector de còmic de corresponsabilitat”