16.05.13
Per Pimpampum.net

 

Des de Pimpampum.net ens agrada experimentar amb internet i fer projectes útils per a les persones. Aprofitant els Ajuts puntCAT per a projectes basats en les dades obertes de la Fundació puntCAT vam decidir crear un directori d’esdeveniments, que ja és accessible a través d‘Oberta.cat.

El nostre objectiu és aglutinar en una sola pàgina dades sobre esdeveniments recopilades de diveses fonts, entre les quals destaquen les agendes d’institucions i entitats. Cada nit, i de forma sistemàtica, el sistema rastreja i publica de forma automatitzada més de 200 activitats de tot tipus que tenen lloc al territori, agregant-les amb uns camps preestablerts com la localització, categoria o la paraula clau. Són més d’un centenar de fonts d’on s’obté la informació. Des que va començar el projecte s’ha comptat amb la complicitat d’entitats i administracions que han apostat per adaptar les seves agendes al formats recomanats.

Entre les funcionalitats d’AgendaOberta destaca la cerca per categoria, per població o geolocalització, la possibilitat d’afegir esdeveniments a més de la capa social que premet veure quins són els esdeveniments que més agraden als contactes de Facebook i Twitter. Cal destacar que gràcies a la API qualsevol persona pot aprofitar el desenvolupament que s’ha anat realitzant.

Si trobeu a faltar alguna agenda o voleu incloure la vostra només cal que contacteu amb nosaltres!

Els Pimpampum en acció durant la presentació d'Agenda Oberta

Els Pimpampum en acció durant la presentació d’Agenda Oberta