22.05.13

La societat sempre avança més ràpidament que les lleis. Mentre que els governs intenten lluitar contra la pirateria perseguint les pàgines de descàrrega i intercanvi d’arxius, la xarxa produeix una nova cultura popular que es basa en la remescla. Parlem de cultura lliure.

A Barcelona des de fa 4 anys se celebra un festival de cinema únic al món, el BCCN. Mostra pel·lícules, curtmetratges, documentals fets amb llicències creative commons. I a diferència d’altres certàmens, aquest no tan sols es deixa sinó que anima a altres ciutats del món que el copiïn. Parlarem amb realitzadors que hi han participat enguany sobre aquesta forma d’entendre la cultura com un retorn a la societat i sobre quins models de negoci hi ha. Cultura lliure és cultura gratis?

Fa temps ja vam parlar de Black Mirror, una minisèrie de ficció molt recomanable que explora la cara més fosca de l’ús que fem de les noves tecnologies. Avui tornem a parlar d’aquesta sèrie de tres capítols perquè ja hi ha la segona temporada. Molt recomenable

I al De Prop us presentarem una empresa terrassenca que es dedica a un ofici molt singular. No us heu preguntat mai com saben els científics la cara que tenien per exemple personatges de l’antiguitat? Visual Forensic aplica tecnologies punteres i coneixemens de diversos àmbits per dibuixar com  van ser persones com Simon Bolívar o la reina Blanca D’anjou.