29.05.13

Potser els lectors de Jorge Luis Borges reconeixeran en aquestes lletres, A Bao A Quo, a un ésser imaginari que apareix al “Libro de los seres imaginarios”. Aquest fascinant personatge  viu als peus de la Torre de la Victòria i quan arriba un visitant i comença a pujar-ne les escales, l’A Bao a Qu s’enganxa als seus talons i comença a prendre cos, llum i color a mesura que aquest puja.

“Ens semblava que era un ésser que d’alguna manera podia representar de manera metafòrica moltes de les coses que nosaltres ens proposàvem fer amb l’associació, que és aquest intent d’acompanyar en aquest trajecte cap al paisatge més meravellós del món, que pot ser l’art, la creació de la cultura”, explica Laia Colell, membre de l’Associació cultural A Bao A Qu. Aquesta entitat porta nou anys introduint el cinema, la fotografia i l’art en general en escoles i instituts. Els nens i els adolescents es converteixen en creadors de les seves pròpies obres d’art, a la vegada que aprenen valors com l’esforç, el treball en equip i el diàleg.