29.05.13

Us presentem l’Associació A Bao A Qu. Porta nou anys introduint el cinema, la fotografia i l’art en general en escoles i instituts. Els nens i els adolescents es converteixen en creadors de les seves pròpies obres d’art, a la vegada que aprenen valors com l’esforç, el treball en equip i el diàleg.

A molta gent no li agrada que li facin fotos. I surten disparats quan veuen una càmera. D’altres, no tenen cap mena de vergonya, i no tan sols es deixen retratar sinó que immediatament després pengen les fotos a les xarxes socials, encara que surtin en situacions realment compromeses. Som exhibicionistes per naturalesa? Què significa intimitat avui dia?

Els artistes sovint s’apropien de tecnologies d’altres àmbits, com ara làsers utilitzats per fer mapes acurats, o fins tot càmeres càmeres de consoles, com la kinect de l’Xbox, per crear les seves peces. Els troben altres aplicacions i aconsegueixen coses fascinants com les que us presentarem avui.

I per últim, a la secció De Prop parlarem del centre d’art Can Xalant, que després de 8 anys donant suport a la creació, va haver de tancar les seves portes per manca de suport econòmic de la Generalitat