05.06.13

En aquest capítol de Tendències, coneixem Àlex Gallego, dibuixant, il·lustrador, dissenyador gràfic i, des de fa un temps, també caricaturista. Acaba de ser seleccionat per aparèixer al llibre d’art digital més important de tot el món, l’Exposé. I el seu videojoc Fangz s’ha situat el número 1 a Portugal i dels primers 100 als Estats Units.

A més, parlem de les relacions entre art i política, perquè l’art sempre ha tingut un paper reivindicatiu i ha estat una eina per promoure canvis socials. Ara potser tenim un context polític que afavoreix que els artistes hi reflexionin ajudats per les noves tecnologies que permeten que les seves obres es propaguin encara més. Potser és molt pretenciós afirmar que l’art pot canviar el món però sí que és capaç de generar consciència a petita escala. Ho veurem assistint al Festival Screen from Barcelona, emmarcat dins del Loop, el certamen de videoart que des de fa 10 anys converteix Barcelona en la capital mundial de la videocreació.

Els llocs abandonats tenen una bellesa estranyament melancòlica. És com si el temps s’hagués quedat en suspensió, com si es difuminés. Avui farem un recorregut per alguns dels més misteriosos i bells. Des de les torres de defensa al Tàmesis londinenc fins al complex de temples d’Angkor, a Cambodja o la City Hall Station del metro de Nova York. Per últim, a la secció De Prop, avui parlarem de l’aplicació que han creat tres joves manresans. Es diu Bhappy i permet compartir felicitat a través del mòbil.