13.06.13

Avui us proposem un programa ben variat. Comencem amb cinema, retent homenatge a un dels mestres del suspens i a una de les seves millors pel·lícules. Parlem, esclar, d’Alfred Hitchcok i La finestra indiscreta. Avui us ensenyarem una remescla que ha fet un realitzador, amb molta paciència i moltes hores de photoshop. De la gran pantalla a la multipantalla. Internet ha fet que per llegir no calgui obrir un llibre. Ho podem fer des del telèfon mòbil o l’ordinador. Còmodament a casa o mentre viatgem en metro. Els nostres hàbits de lectura han canviat radicalment. I gràcies a aquestes tecnologies, hi ha més gent que llegeix. És més, alguns experts, com Javier Celaya, consideren que l’acte de llegir no està relacionat només amb els llibres. El mur del Facebook o fins i tot un vídeo també implica lectura

A la secció “De prop”, coneixerem en Marià Rosàs. Treballava com a consultor en una multinacional de Sant Cugat i després de reflexionar i veure que allò no és el que volia fer a la seva vida, va decidir encarregar-se del negoci familiar quan els seus pares es van jubilar i ara porta Bodegues Rosàs, un celler familiar al què ha donat un toc més actual i que ha fet present a les xarxes socials.

I per últim, parlem del dret a saber. Cada cop apareixen més plataformes de denúncia política a Internet. I és que hi ha una demanda molt forta de transparència política i la tecnologia la fa possible.