02.07.13

Amb una mica de retard, però… ja som aquí! Diuen que el que és bo es fa esperar 😀 En aquest capítol del Tendències parlarem del Sónar+D, la secció dedicada a arts avançades. Un pensador inspirat en el de Rodin que es desconstrueix o es construeix, segons es miri, entaforat en un enorme rectangle; matèria que es crea i recrea. Es tractava d’una escultura digital de l’artista italià Quayola i era un dels plats forts del Sonar, el festival de música electrònica i arts avançades. A més, us ensenyarem aparells per veure en tres dimensions les imatges al mòbil; gif animats pixelats fets de cartró, guitarres virtuals, i robots que avaluen si afinem o desafinem quan cantem i que ens preparen un còctel en funció de les nostres habilitats.

Coneixeu en Makoto Tojiki? És un artista japonès que s’inspira en les connexions entre la llum, les ombres, i el control d’aquests elements per crear les seves peces. I fa coses realment fascinants!

A la secció De Prop, que fan altres televisions locals, entrevistem Vicent Partal, director de Vilaweb, diari electrònic en català que enguany arriba als 18 anys d’existència i que ha estat guardonat amb el premio nacional de periodisme.

I per acabar, us parlarem de Fairphone, una iniciativa per tal de fer un telèfon responsable. Els materials de què està fet aquest telèfon no provenen de països en conflicte ni de mines on les persones treballen en condiciones infrahumanes. A més, compta amb sistema operatiu Android i és de codi obert. A més, aposten pel reciclatge de materials, com ara bateries.