Arquitectura i dones

0

Al llarg de la història, la presència de les dones a la ciutat es fa visible en comptades ocasions, tot i així són capdavanteres de la reacció davant els problemes urbans i són les primeres en proposar millores per a l’espai públic. Les protagonistes del capítol són:

- Entrevistada: Anna Bofill ( Barcelona,1944).
Va estudiar arquitectura a Barcelona i va obtenir el títol de Doctora l’any 1974 amb una tesi sobre Generació geomètrica de formes arquitectòniques i urbanes. Com a arquitecta i urbanista catalana, està especialitzada en la construcció de l’espai i el gènere. A més d’arquitecta és compositora. Va estudiar piano i teoria musical amb Jordi Albareda i composició amb Josep Cercós, Xavier Montsalvaltge i posteriorment amb Josep Maria Mestre Quadreny.

- Personatge històric: Matilde Ucelay Maortua ( Espanya, 1912 – 2008). Va ser la primera dona arquitecta titulada espanyola. Va ser acusada pel govern franquista de responsabilitats durant la guerra civil i va ser inhabilitada per a ocupar càrrecs públics, directius i de confiança. Va realitzar 114 projectes al llarg de 50 anys.

Publicat dins de General

Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>