El món rural i les dones

0

Unes de les gran oblidades sovint són les dones que viuen i treballen al món rural, i el seu paper ha canviat molt els últims anys.
Les protagonistes del capítol són:

- Maria Rovira i Duran (la Fortesa, Piera (Anoia) 1952). Sindicalista agrària catalana. És l’ única dona dins la comissió permanent de la Unió de Pagesos, on és la responsable de Política Territorial i coordinadora territorial de les comarques de Barcelona. A més, és la presidenta de la Cambra Agrària de Barcelona. Interiorista de professió, va triar l’opció de ser pagesa en adonar-se que l’explotació d’arbres fruiters dels seus pares no tenia continuïtat. Actualment és cap d’explotació de fruita dolça i oliveres a la Fortesa. La seva trajectòria és un exemple de lluita per tal que es reconegui l’aportació social i econòmica de les dones i les pageses en el conjunt del desenvolupament rural. El 2005 va rebre la Creu de Sant Jordi.

- Caterina Albert i Paradís, (L’Escala, 1869-1966). Coneguda amb el sobrenom de Víctor Català fou una escriptora catalana autora d’una de les obres literàries cabdals, la novel·la Solitud (1905), on retrata magistralment el món rural i en especial la vida de les dones.

Publicat dins de General

Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>