Educació i dones

0

Actualment, en el món occidental ningú dubta que l’educació de dones i homes és un dret i una obligació d’una societat avançada. Però ara fa 100 anys les portes de les universitats es van obrir per a les dones, mentre les escoles encara estaven segregades per sexe ara no fa tantes dècades, per no parlar del nivell d’analfabetisme de les dones arreu del món, encara avui, molt més elevat que el dels homes.

Les protagonistes d’aquest capítol són:

- Pilar Benejam (Ciutadella, Menorca 1937). Viu fa molts anys a Barcelona, on fou mestra i doctora en pedagogia i catedràtica de didàctica de las ciències socials a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat coordinadora de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona i directora de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

-Rosa Sensat (El Masnou, 1873 – Barcelona, 1961). Va ser una mestra que contribuí al desenvolupament de l’escola pública catalana durant el primer terç del segle XX. La seva gran capacitat organitzadora la va portar a ser la primera directora de l’Escola de Bosc, a la secció de nenes. Trasbalsada pel desenvolupament de la guerra i l’arribada del franquisme, la van jubilar el 1939. El reconeixement a la seva tasca portà a un col·lectiu de mestres a fundar el 1965 l’Escola de Mestres Rosa Sensat.

Publicat dins de General

Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>