Sindicalisme i dones

0

Tot i que actualment ha augmentat la presència de les dones en càrrecs directius dels sindicats, aquesta és una de les assignatures pendents avui en dia.

Les protagonistes són:

- Eva Gajardo Rodriguez (Badajoz, 1968). L’any 89 treballa a l’empresa de supermercats El Tiburón que posteriorment va ser comprada per Condis. L’any 99 entra a formar part del Comitè d’Empresa. Al sindicat UGT ha anat ocupant diferents càrrecs a la federació del comerç. Des del maig del 2009 és secretària nacional de Comerç de la Federació de Catalunya de Treballadors de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT.

- Teresa Claramunt Creus (Sabadell 1862, Barcelona 1932). Va ser una dirigent anarcosindicalista catalana, lluitadora i defensora dels drets i llibertats de les dones. Una de les poques dones que va assolir una posició dirigent en l’anarcosindicalisme militant. Va participar en la creació de les primeres entitats feministes de Catalunya.

Publicat dins de General

Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>