Museu Diocesà i Comarcal i el Centre d’Art la Panera

Anem a Lleida per a conèixer el passat i el present de les arts plàstiques: el museu Diocesà i comarcal i el centre d’Art la Panera. També coneixerem la feina de la galeria Mutuu i la discogràfica Aloud Music ens mostraran la seva música.

#musicals: “Les ratlles del banayador” de La Iaia

La Iaia va néixer a Vic l’any 2009 com un projecte amb 3 noms: Ernest Crusats, Jordi Casadesús i Jordi Torrents. Més tard, guanyen el concurs de maquetes Sona9 2010 i, uns mesos més tard, el premi grup revelació dels Premis Enderrock per votació popular. La discogràfica música global edita el seu primer àlbum “les ratlles del banyador” i David Paco dirigeix el videoclip del single “la platja”.

#a la dutxa: Kevin Marcos

Kevin Martos surt de la dutxa per presentar “En el cor de la nit” d’Irvin D. Yalom i Robert L. Brent (edicions de 1984). Kevin Martos ha estat treballant al Festival d’Almagro amb “Macbeth” i ha finalitzat una gira per Espanya amb “Lazarillo de tormes”

#nius culturals: T de Teatre

Un fil de llana que ens guia. És el moment de la dona. La dissenyadora Cristina Paniagua, la costurera Loli i les integrants de T de Teatre. Parlem de disseny, parlem de delicadesa, parlem de teatre i, com no, parlem de cultura. També visitem l’estudi de la il·lustradora Maria Klara, fem fora de la dutxa a Kevin Martos i deixem que la música de La Iaia ens acompanyi.

#Nius en xarxa: Xevi Muntané

Avui gaudim del treball del fotògraf català Xevi Muntané, un fotògrafs de moda amb més perspectiva internacional. A la seva web trobem mostres del seus treballs per a clients com Nike, Naf Naf, Caramelo i revistes com Citizien k, Id, Vmagazine…

#Nius en construcció: Teresa Estapé

L’artista plàstica Teresa Estapé ens explica un projecte de “deconstrucció” que surt d’un local per instal·lar-se en l’aparador de Vinçon. Una reflexió sobre els materials i el
consumisme.

#nius d’esquenes: Sol Picó

#nius culturals: Al circ!

Aquesta setmana fem quatre tombarelles i anem al circ! Visitem la central del circ i coneixem a la jove companyia Tangram. Un nou concepte d’espectacle que deixa enrere als pallassos i domadors. També ens parlen de Sol Picó a la seva esquena, coneixem el projecte en construcció de Teresa Estapé i escoltem Manos de Topo.

#nius culturals: Amelie i la Mirona

Enka segueix buscant les llavors de la cultura. Aquesta vegada la seva investigació la condueix fins a Amélie, un grup català de “power pop”.

Amélie és un formació de 5 nois (entre 19 i 21 anys) que amb el seu àlbum “Somiant desperts” han aconseguit retornar a la música en català, el fenomen fan. En només dos anys, tenen a la seva esquenes una impressionant tropa de fidels seguidores.
Coneixerem com són, què els agrada i els seguirem durant un dia d’assaig i concert.

Amb ells, Enka arribarà fins a la sala La Mirona (Salt). Amélie fan un concert i Enka aprofitarà per conèixer l’espai i parlar amb Jordi Planagomà (director) i el seu equip. La Mirona és un sala de concerts molt ben equipada amb dos escenaris. A més de tenir una programació molt completa i variada, la Mirona està dins del projecte Casa de la Música i ofereix nombroses activitats (tallers, conferències, ponències…). Enka passarà unes hores amb visitant les instal·lacions, participant d’una reunió de l’equip i acompanyant l’Edu Bonet (coordinador d’activitats). A la nit podrá comprobar com la sala s’adapta i transforma per rebre als Amélie i a la seva tropa de fans.

#nius a la dutxa: Xavi Núnez

Xavier Núñez surt de la dutxa per presentar “LA MORT DEL CORREDOR DE FONS” Jordi de Manuel. Edicions 62.

Xavier Núñez s’ha format a l’institut del teatre i a la companyia MOVEO. Actualment està de gira amb LA MARATÓ i acaba de finalitzar el rodatge de la pel·lícula “El cura y el veneno”.

agrafos