Formació

Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya (AAC)

[04/2012] El tractament dels documents audiovisuals en els arxius: Identificació de materials i criteris d’intervenció.

Descripció:

En les darreres dècades, l’evolució de la tecnologia ha permès que la creació audiovisual deixés d’estar restringida a l’àmbit estrictament professional i que s’estengués a totes les esferes de la societat. Aquest fet s’ha accentuat amb la irrupció de la tecnologia digital i tot plega ha comportat la presència, cada cop més gran, de documents audiovisuals en arxius no especialitzats. En conseqüència, els professionals dels arxius es veuen obligats a tractar amb una gran diversitat de materials i un entorn tecnològic molt canviant.

La finalitat del curs és aprendre les qüestions relacionades amb el tractament dels documents audiovisuals en els arxius, des de la identificació de les característiques tècniques dels materials a la conservació, descripció i selecció dels documents. Es posarà especial èmfasi en aquells materials amb més presència en arxius no especialitzats (pel· lícules de pas subestàndard, cintes de vídeo, cintesmagnetofòniques, etc).

Formador: Pau Saavedra Bendito – Tècnic d’Arxiu Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona.

Durada: 6 hores

Preu: 90€ (132€ no socis i 78€  socis aturats) – Barcelona. 90€ (132€ no socis i 78€  socis aturats) – Tarragona

Participants: 30 – Barcelona. 20 – Tarragona

Data i lloc:  9 de maig de 2012 – Barcelona Sala Abat Escarré (C/Rocafort 242 bis, baixos) De 10 h a 14 h i de 15:30h a 17:30h. 18 d’ocubre de 2012 -Tarragona Arxiu del Port de Tarragona, (C/Anselm Clavé, 2)

Certificat: Assistència

Dates d’inscripció: 16 d’abril al 4 de maig – Barcelona. 1 a 12 d’octubre – Tarragona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>